PRESSITEADE
11.06.2019

Eestis pannakse käima rahvusvaheline naturismikogukond, -portaal ja -turism

Eesti Naturism kutsub ülemaailmselt kokku naturiste, alasti kehakultuuri austajaid, artiste – et panna käima uus naturismikogukond, kogukonnaportaal naturism.ee, sotsiaalvõrgustik EstNatNet ja naturismiturism. Esimene rahvusvaheline Eesti Naturismi kogukonna kokkutulek toimub 10.-12. augustil Pärnumaal. Kahepäevane järvelaager toimub iga ilmaga ja räägitakse eesti, vene, inglise ja soome keeles.

Kogukonnaga liitumiseks tuleb vastata 35-le küsimusele, mille vastused avaldatakse privaatses EstNatNet-s ja mis seotakse uue liikme kasutajakontoga. See võimaldab kõikidel liikmetel saada paremat ülevaadet – millised on kasutajakontode taga olevate isikute vaated, kogemused ja huvid ning luua kiiremini sobivamaid kontakte, et leida uusi tutvusi, sõpru, tegevuskaaslasi, kliente.
EstNatNet keskkonnas saab luua võimalusterohke kasutajaprofiili ja liituda huvigruppidega ning soovi korral luua ka ise uue grupi enda sõpruskonnale, klubile või huvigrupile.

Mitmekeelne Eesti Naturismi kogukonnaportaal www.naturism.ee on naturismivaldkonna tutvustamiseks, turundamiseks laiemale ringile ja sillaks-väravaks avalikkuse ja kogukonnaliikmete vahel. Kogukonnaportaal on avatud kuid arendus jätkub ja ootab ka kogukonnalt sisuloomet – intervjuud, arvamused, kogemused, reisikirjad, kunstiprojektide ülevaated, kasulikud nõuanded seoses eluterve elustiili, eluoskuste, tervisliku toitumise, suhete…

Mis on naturism?

Naturism on iidne loodusrahva kultuur – maailmatunnetus, elustiil, milles peetakse lugu loodusest, loomulikkusest, iseendast, teistest ja keskkonnast. Ka eestlaste iidne rahvuskultuur maausk (omausk) on naturism. Naturism ei ole nudism kuid sisaldab ka alasti kehakultuuri, sest alastiolek on loomulik.

Miks on naturismiturism Eestile oluline?

Naturism on sotsiaalne ehk kogukondlik elustiil, mistõttu broneeritakse tavaliselt kogu maja, saun, puhkekeskus… Ligi pooled naturistidest käivad välisriikides puhkamas ja naturismiüritustel. Eesti on selles valdkonnas veel avastamata ja pakub uudsust, uudishimu. Põhja-Euroopa jaheda kliima tõttu harrastatakse naturismi peamiselt siseruumides. See tähendab, et naturism on üks valdkondadest, mis võimaldab korraldada turismi ükskõik millisel aastaajal ja nii tasakaalustada ka Eesti turismi sesoonsust. Oluline roll on ka üle-riigilisel koostööl, huvigruppidel ja naturismiüritustel.

Üle-riigilise koostöö käivitamiseks algatab Eesti Naturismi eestvedaja, elustiili- ja isikuturundaja Don Simon Tompel naturismiturismiklastri – kuhu on oodatud nii turismiettevõtted, -organisatsioonid, maatalud kui ka kultuurikorraldajad. Esimeseks koostööprojektiks on rahvusvahelise, enneolematu sisuga, üle-eestiliselt toimuva Naturest Festival 2020 korraldamine, mis peaks tooma Eestisse vähemalt 6000 turisti.

Eesti Naturism on naturismiturunduse, kogukonnaportaali, kogukonna, koostöövõrgustiku ja ürituste kaubamärk – mis on loodud elustiili- ja isikuturundaja Don Simon Tompeli poolt ning kuulub sotsiaalsele elustiiliturundusettevõttele Lifestyles Marketing. Eesti Naturismi missiooniks on naturismivõimaluste arendamine, turundamine ja naturismi põhiväärtuste abil inimeste ühendamine, rahvatervise, heaoluühiskonna ja rahvusvahelise naturismiturismi edendamine.

Lisainfo:
Eesti Naturismi Järvelaager pilt https://naturism.ee/media/naturism-jarvelaager.jpg Autori luba olemas, kasutada litsentsi aadressiks www.wildswimming.com

www.naturism.ee ja https://eesti.naturism.ee/naturismi-tutvustus/

Don Simon Tompel
Eesti Naturismi eestvedaja,
elustiili- ja isikuturundaja,
naturismiturismiklastri algataja

eesti@naturism.ee
tompel.eu

Telefon 555 44 555
Eesti Naturism (Lifestyles Marketing OÜ)